Dean Koontz - Gegrepen
Je moet lid zijn om bovenstaande functionaliteiten te kunnen gebruiken.
Op de morgen dat de wereld die zij kennen eindigt, worden Molly en Neil Sloan wakker door het geluid van regen. Het verstoorde hun slaap al, wurmde zich in hun dromen, en nu ze opstaan merken ze dat hun Californische bergdorpje in de greep is van een zilverkleurige moesson. Het vreemde licht geeft het jonge paar het gevoel dat er iets mis is.
Terwijl de dag verstrijkt, horen Molly en Neil onrustbarend nieuws over wereldwijd extreem weer. Voor het avond is, vallen de tv en radio uit. Telefoon en internet volgen. Hoewel het blijft regenen, komt er een spookachtige mist op. Als de nacht valt, verzamelen de Sloans en wat buren zich om te praten over de situatie en te schuilen voor een onbekende dreiging.
In het donker klinken vreemde geluiden en dwalen er lichten door het bos. Als de dag aanbreekt neemt de regen af en ontstaat er een sombere, purperen schemer. In die mistige gloed stuiten de dorpelingen op iets angstwekkends, iets wat duidelijk maakt wat er met hun wereld gebeurt, iets wat op hen jaagt…
Gegrepen is tegelijk episch en intiem. Als avonturenverhaal is het anders dan alle andere; een meedogenloze achtbaan die het einde der tijden angstig invoelbaar maakt en aantoont hoezeer Koontz zichzelf blijft uitdagen en vernieuwen.
Voor meer informatie over Dean Koontz klik je hier
ISBN : 90-245-4809-8 | NUR : 332 | GENRE : Thriller
- « Gegrepen » is een paperback (230x150mm) van 351 pagina's die werd uitgegeven door Luitingh in 2005. Oorspronkelijk kwam het boek uit in 2004 in de Verenigde Staten onder de titel « The Taking » bij uitgeverij Bantam.
- De vertaling uit het Engels is te danken aan Cherie van Gelder.
Sleutelwoord : Apocalyps
Recensies voor « Gegrepen »
Er werd al 1 recensie en/of reactie ingegeven, gebruik het onderstaand formulier om ook je mening over dit boek te geven.
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
Toen ik op de achterflap van het boek het zinnetje ” hoezeer Koontz zichzelf blijft uitdagen en vernieuwen ” las, dacht ik…daar gaan we weer. De marketing-jongens zijn weer bezig en willen ons wijsmaken dat dit weer iets is dat we nooit eerder hebben gezien en/of gelezen.
Als je regelmatig deze site bezoekt zul je wel opgemerkt hebben dat ik Koontz al jaren volg en dat ik, op een paar boeken van de laatste jaren na, een grote liefhebber ben van de hersenkronkels van deze man.
Ik kon mij bij die slogan dan ook weinig voorstellen aangezien voor mij Koontz synoniem is van het betere horror-werk met regelmatige uitstappen naar de psychologische thriller. Het laatste boek dat ik van hem las, “De gave”, voegde ook de dimensie humor toe. Een nieuwe manier van schrijven die ik wel kon appreciëren.
Maar nu, met “Gegrepen”, moet ik die marketing-jongens gelijk geven ! Gaandeweg door het boek wordt duidelijk dat dit verhaal dichter bij Science-Fiction aanleunt dan bij het Horror/thriller genre. En eerlijk gezegd…het is hem weer gelukt mij te boeien van begin tot eind. Zonder in detail te treden of teveel van het verhaal te onthullen kan je dit laatste het best omschrijven als een rampscenario. Een soort War Of The Worlds waarin een handenvol ongelukkigen trachten te overleven in een tegen lichtsnelheid veranderende vijandige wereld.
Alleen zijn de vijanden hier geen Aliëns maar…iets wat je totaal niet verwacht en dat pas op het einde duidelijk wordt. Laten we stellen dat Koontz in dit boek heel sterk de nadruk legt op het Goed vs het Kwaad.
Het boek leest in ieder geval in snelvaarttrein en het is heel moeilijk om het weg te leggen. Tenminste…voor de liefhebber van het genre. Zoals reeds eerder gezegd valt het genre onder de noemer SF/Fantasy en ik kan me voorstellen dat liefhebbers van conventionele thrillers (als die al bestaan) en/of misdaadverhalen het wat moeilijk hebben met bepaalde plotwendingen en situaties die in het boek voorkomen.
In ieder geval, voor alle Koontz-fans en diegenen die eens iets “speciaals” of “anders” willen proberen is dit een aanrader.